Home » Hus och Hem » Flytta till Guldstaden

Flytta till Guldstaden

Trots att området varit befolkat i cirka 6 000 år så är det ändå först år 1845 som Skellefteå grundas. Staden kallas även för Guldstaden, vilket beror på att Boliden finns i staden och att Skellefteåfälten utanför staden är fulla av mineraler, som bland annat guld. Idag finns det cirka 72 000 invånare varav cirka 33 000 invånare bor inne i staden. Många väljer att skaffa en bostad i Skellefteå då det är en populär stad för den som gillar en levande miljö omgiven av vacker natur och en vildmark.

Skellefteå som hemstad

stort utbudOm man söker bostad Skellefteå så finns det många trevliga bostadsområden att välja mellan, dels finns lägenheter inne i centrum men även moderna lägenhetsområden i naturskön miljö strax utanför staden. För den som vill hitta en charmig villa så finns det mycket vackra villaområden, framför allt nere vid havskusten där man kan hitta sitt drömboende. Om man funderar på att bygga egen villa så finns rätt hjälp att få så man snabbt och prisvärt kan bygga sin egen villa i Skellefteå. Här pågår det ständigt nyproduktion av nya lägenheter, radhus och villor så för den som vill finna eget och personligt boende är utbudet mycket stort.

Trots att Skellefteå ligger långt upp i norra Sverige så finns det goda kommunikationer med övriga Sverige genom E4:an och tågtrafiken. Strax utanför staden finns det också en flygplats där man kan flyga både inrikes och utrikes. Eftersom Skellefteå är en relativt ung stad så finns inte så mycket historiska byggnader i staden, även om man kan hitta några byggnader från 1800-talet. Däremot finns det ett flertal andra historiska fornfynd som man hittat i området bevarade på museum i staden. För den som tycker om friluftsliv finns många vackra naturområden att vandra i och i älvarna runt staden hittar man bra fiskeområden. På vintern är Skellefteå en populär plats för skidåkning eller andra vinteraktiviteter som exempelvis köra snöskoter i vildmarken.

Comments are closed.