Home » Hus och Hem » Fördelar med Heimstaden som hyresvärd

Fördelar med Heimstaden som hyresvärd

En nackdel med att bo i hyreslägenheter, vare sig det är i Ystad eller i Stockholm, är att man är relativt bakbunden när det kommer till att förändra dess utformning. Kökets inredning får till exempel inte bytas ut hur som helst. Det många inte vet är dock att man faktiskt kan och får ändra mycket ändå. Köksluckorna är ett exempel på något som kan förändras även i en hyresrätt och som kan ge ditt kök en helt ny flärd.

Det enda man behöver tänka på innan man byter ut köksluckor är att man måste behålla de gamla, eftersom dessa räknas som hyresvärdens privata egendom. Därför kan det vara bra när man letar efter lediga hyreslägenheter i Ystad på exempelvis hos Heimstaden att titta efter lägenheter där köksluckorna går att ta av på ett enkelt och smidigt sätt.

Flytta till din drömbostadMåla köksluckor i tre steg

Tvätta ytorna före målning

I ett kök är det lätt hänt att ytorna bär spår av fett från matlagning. Därför är det extremt viktigt att man tvättar dem noggrant innan man sätter igång med att måla. Tvätta gör man förslagsvis med en speciell målartvätt, vilken man enkelt kan få tag på i en fackhandel. Efter att man noga har tvättat ytorna som skall målas är det viktigt att man låter dem torka ordentligt innan man sätter igång med nästa steg i processen.

Slarva inte med grundmålningen

Ett kök slits mer än den övriga lägenheten. Förutom att fett och os är oundvikligt är det även lätt hänt att man då och då kommer åt väggen när man arbetar med kastruller och dylikt. Därför är det extremt viktigt att grundmålningen görs noggrant. Grundmålningen hjälpen sedan den färg som i slutet stryks på att fästa på ett bra sätt. Färg som fäster bra faller nämligen inte av lika lätt.

Färdigstrykningen

Det sista lagret färg skall appliceras precis på samma sätt som med grundmålningen. Viktigt är att inte snåla med färg. För lite färg kan nämligen lätt ge spår i färgen, så kallade knottror, vilket till varje pris bör undvikas för ett lyckat resultat. Slutstrykningen skall dessutom göras i minst två omgångar, men tre kan ibland vara att föredra. Mellan de olika omgångarna är det viktigt att man beaktar den angivna torktiden för ett så bra resultat som möjligt.

Comments are closed.