Home » Hus och Hem » Landets mest kontinentala stad

Landets mest kontinentala stad

Malmö och hela den omgivande Öresundsregionen är just nu en av Europas snabbast växande områden, med både geografisk utbredning och förtätning samt en stadigt växande tillströmning av nya invånare.

I motsats till övriga landet är det fortfarande förhållandevis lätt att Hyra lägenhet i Malmö genom seriösa och sedan länge etablerade hyresvärdar på marknaden. Att hyra lägenhet i Malmö är faktiskt än så länge betydligt vanligare än att äga sin bostad, vilket är fallet i landets andra storstäder.

Spännande utbud av fastigheter

Sedan ett par år tillbaka är Malmös stadsvy tydligt präglad av det väldiga Turning Torso, ritad av den spanske stjärnarkitekten Santiago Calatrava. Uppförandet av denna uppskattade och numera världsberömda skyskrapa blev startskottet för ett innovativt, och för Sverige unikt, sätt att bygga nya bostäder.

Även om man inte lyckas hyra en lägenhet i just denna byggnad finns det en hel del andra spännande objekt att titta lite närmre på bland stadens olika projekt. Det modernistiska inslaget i Malmös stadsbild är mycket tydligt, och detta har också medfört att malmöiterna har kommit att bli mycket intresserade av att inreda sina hem på ett mer djärvt och nyskapande sätt än tidigare. Staden kryllar av inredningsbutiker och professionella inredare som mer än gärna står till tjänst för att skapa inredningen i din nya lägenhet i Malmö. Dessutom ligger den danska huvudstaden inte mer än 40 minuter bort, och där hittar man hela den internationellt erkända danska designkulturen samlad.

För den som vill bo nära kontinenten i ett hem som andas modernism och nytänkande är det i Malmö som man ska hyra en lägenhet.

Kommentera