Home » Bygg & Hem » Möjlighet till idylliskt boende

Möjlighet till idylliskt boende

Klippans kommun blir allt mer omtyckt bland bostadssökare, främst för det utomordentliga geografiska läget och den makalösa naturen som omger centrum. Härifrån tar man sig snabbt till Hässleholm, Ängelholm och Helsingborg med tåg eller buss. I centrum ligger ett brett utbud av butiker, banker, restauranger och kulturella aktiviteter för alla intressen.

Oavsett om man är intresserad av att hyra, köpa eller bygga fastighet i Klippan finns det goda möjligheter. Privata fastighetsägare hyr ut hemtrevliga hyresrätter och kommunen stöder såväl nybyggnationer som ombyggnationer. Genom att kontakta kommunen får man hjälp i hela processen från byggplaner till den färdiga bostaden. Både byggnadsinspektörer och stadsarkitekter bidrar med sin expertis för att invånarnas byggvisioner skall kunna förverkligas.

Kommunen hjälper till med att förverkliga byggvisioner

klippanI Klippan kan man välja mellan att bo centralt eller i en lantlig idyll. Förutom villor, radhus, bostadsrätter och hyresrätter finns möjlighet att självständigt designa ett unikt drömboende på någon av fribyggartomterna. Att bo på en fribyggartomt innebär att man inte binder sig till någon specifik husleverantör, utan själv får välja leverantör enligt önskemål. Dock bör man vara medveten om att fastigheten behöver uppfylla kraven för bygglovsreglerna.

Skall man renovera eller bygga en ny bostad i Klippan lönar det sig att kontakta såväl kommunen som en byggfirma. Somliga arbetsuppgifter får man nämligen inte utföra självständigt, exempelvis komponenter som berör vatten eller el. Fackmän med utbildning verkställer arbeten inom dessa områden på ett riktigt sätt för att slutresultatet skall fungera optimalt. Är man osäker på vilken hantverkare som man skall anställa kan kommunen ge tips på seriösa yrkesutövare.

Vill man förändra eller bygga om sin bostad i Klippan bistår kommunens anställda med rådgivning inom lagstiftning, byggplaner och diverse myndigheter. Att i ett tidigt skede kontakta kommunens plan- och byggkontor lönar sig för att projektet skall framskrida så bekymmersfritt som möjligt. Vill man däremot ta reda på var tomten eller bostadens gräns går vänder man sig till lantmäterimyndigheten som finns i Ängelholm.

Comments are closed.