Home » Hus och Hem » Vill du flytta till Ystad?

Vill du flytta till Ystad?

Ystad är en stad som har en historia långt bak i tiden och var även en militärstad fram till 1997, då garnisonen avvecklades. Idag finns många vackra garnisonshus kvar som även fungerar som bostäder i Ystad.

Befolkningen i Ystad växer varje år och det är därför lämpligt att flytta till Ystad nu om man är intresserad av staden. I dagsläget är det lätt att hitta lägenhet i Ystad men man spår att även detta kommer att förändras och att det kommer att bildas långa köer.

Vilken bostad passar dig?

en boendeformDet finns många olika typer av bostäder som du kan välja mellan. Vilken typ av bostad du ska ha beror på hur du är som person och hur mycket du vill kunna göra själv. En del tycker inte om att ta ansvar över sin bostad och då kan en hyreslägenhet vara rätt väg att gå. Andra tycker om att fixa och dona och vill ha möjlighet att förändra hemmet utefter sina egna bevåg. Då kan en bostadsrätt vara en mer lämplig bostad eller rentutav ett hus. Ju mindre ansvar som du själv vill ha över din bostad desto viktigare är det att den är som du vill ha den när du flyttar in. Det går nämligen hand i hand med att du inte har rätten att bygga om.

Om du köper en bostadsrätt kan du måla om och byta golv om du vill. Du har även möjlighet att förändra plandelningen med bostadsrättsföreningens tillåtelse. Detta får du dock inte göra själv, utan du måste ta hjälp av en hantverkare. I ett hus får du göra nästan allting själv förutom VVS och elarbeten. Undantaget är om du har utbildning för att utföra det. Det gäller därför som privatperson och bostadsägare att veta när det är klokt att ta in en hantverkare och vilka typer av arbeten som man kan utföra själv och fortfarande vara trygg i sin bostad.

Comments are closed.